sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

PRACHTIG, EN MAAR 25 JAAR WEG

leave a comment »

“De wetenschap verkeert in een staat van pure opwinding”, schrijft de Volkskrant net op de dag dat het prachtige Italiё moet boeten voor de plek die het op aarde heeft uitgezocht. Dat NAVO-bondgenoot, Turkije, Syriё is binnengevallen om IS een halt toe te roepen en de Koerdische staat te vernietigen.

Mij doet het Volkskrant de haren in elk geval recht overeind staan. Want, slechts 4 lichtjaren, of te wel 40 biljoen kilometer wèg, staat het sterretje Proxima Centauri waarom heen een planeet draait, vergelijkbaar met de aarde. Prachtig, prachtig, denk ik en lees over metalen en gesteenten. Zelfs de temperatuur is veelbelovend. Mogelijk is er water op de planeet die Proxima b. wordt genoemd.

Prachtig, prachtig, net op tijd. Met een beetje goede wil kun je, aldus de Volkskrant, er in 25 jaar zijn. Prachtig, prachtig. Zou ik niet al een kaartje bij Richard Branson kunnen kopen? Als ik er vroeg bij ben, hoeft het wellicht niet zo veel te kosten.

Waarop het artikel besluit: “Op de zon van Proxima b., Proxima Centauri, zijn krachtige röntgenvlammen en magnetische uitbarstingen, met alle gevolgen van dien voor de levensmogelijkheden op de planeet. Zo zou de röntgenstraling er 400 keer zo groot zijn als die op aarde.

Toch maar niet, dus. Weggegooid geld.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

August 25, 2016 at 12:10 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: