sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

TOCH IS ER GEEN REDEN VOOR PANIEK

leave a comment »

Het is dat het zo warm is. Misschien moet het debat over de zoveelste teloorgang van de Godenzonen daarom nog op gang komen. Maar het komt, en zal zeker gaan over falende besturen, de Hollandse School, verwende grootverdieners. Over de schaduw van nr. 14 die van geen wijken wil weten.

“Een klap voor het Nederlandse voetbal”, is het eensluidende commentaar na de roemloze nederlaag van het eens zo grote Ajax tegen het nietige Rostov. Alsof het Nederlandse voetbal niet allang van zijn voetstuk is gekukeld, met de niet-plaatsing voor het Europese kampioenschap in Frankrijk als recent dieptepunt.

Tijd voor maatregelen zou je denken. Maar voetbal is politiek. Dus hebben de verantwoordelijken voor de nederlagenstrategie geen jassen aangetrokken. Zelfs heeft het er veel van weg dat KNVB-bestuur en trainersstaf alleen maar verder het moeras in worden gezogen. Met dank aan Dick Advocaat.

Heel verschrikkelijk allemaal, ook al omdat het aanzien van het land erdoor wordt geschaad. Met name de middenstand zou miljoenen mislopen. Toch is er geen reden voor paniek. Na duisternis komt zonneschijn is een cliché maar daarom niet minder waar.

Immers, voetbaltalent is er genoeg. Waarom anders zou het grote Barcelona de doelman van het Nederlands elftal aantrekken? Intussen doet AZ-Alkmaar het verrassend goed, en, sssttt, naar het schijnt, hebben ze in Eindhoven zowaar het licht gezien.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

August 26, 2016 at 12:10 am

Posted in Column

Tagged with ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: