sjonkritmeesterjournalist

Ik duid de politiek in Nederland, Europa, VS en M.O.

HEREMEJEE, GEEF ONS SONJA TERUG

leave a comment »

Dit gaat over een stukje kwaliteit. Toegegeven, het waren twee gezichten die Jeroen Pauw de afgelopen week opzette. Het ene gezicht was dat van de gastheer die wilde begrijpen. Prima toch. Maar het andere was doortrokken van het vooroordeel, misschien wel haat. En dat kan een beetje gastheer zich niet veroorloven. Toch?

Niettemin maakte de presentator van het gelijknamige programma vrijdag van zijn hart geen moordkuil, en bekende veel plezier te beleven aan de teloorgang van de PvdA. Nu zal hij de enige niet zijn. Zelfs was het voor de trouwe kijkers nauwelijks verrassend. Vreemd is die openlijke lol wel want wat je ook van de PvdA denken mag, zij heeft niet geringe verdiensten gehad voor de Nederlandse samenleving. Bedenk daarbij dat Pauws broodheer VARA en diezelfde PvdA twee loten van dezelfde stam zijn.

Gun de presentator zijn pleziertjes. Noem het leedvermaak. Daar komt nog bij dat hij zijn bewondering voor een politicus als Wilders niet onder stoelen of banken steekt en de verdenking op zich laadt dat er een verband is.

Leuk. Heel grappig allemaal, ook wat erin Amerika gebeurt waar Donald Trump de Republikeinse voorverkiezingen heeft gewonnen. Expert Charles Groenhuijsen zat aan tafel om het fenomeen ‘The Donald’ te duiden. En zowaar, glimmend van plezier, hoorde Jeroen aan hoe Charles met tenminste zo groot genoegen uitlegde dat het allemaal wel mee zal vallen als de man president van het machtigste land van de wereld is.

Wilders en Trump. Stel je eens voor dat dit soort mensen het echt voor het zeggen krijgt. Er zijn kijkers die denken: Hadden we Joop van Tijn nog maar. Of dr. Boebie Brugsma of mr. G.B. J. Hiltermann of Aad van den Heuvel. Heremejee, geef ons Sonja terug.
http://www.krantmeteenmening.nl

Written by sjonkritmeester

May 7, 2016 at 12:25 am

Posted in Column

Tagged with , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: